plantentuin_bovenbalk


$NAW

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief 2017-5

 

 

 


Zomerdagen 25 & 26 Augustus

Tradities zijn er niet voor niets. Ze zorgen voor een gevoel van continuïteit en ze vormen een rustpunt in het jaar. En de Zomerdagen bij ons op de kwekerij kunnen we ondertussen gerust een traditie noemen. Al jaren organiseren we een planten event met hortensia’s en clematissen in de hoofdrol in het laatste weekend van Augustus. In datzelfde weekend is in Boskoop ook de plantenbeurs Plantarium, voor veel bezoekers een uitstekende combinatie.

Wat kunt u tijdens de Zomerdagen van ons verwachten? Natuurlijk vooral het delen van onze kennis en passie over deze plantengroepen. Als beheerder van de Nederlandse Planten Collectie Hydrangea, met ruim 600 verschillende soorten en cultivars, kunt u wat dat betreft veel van ons verwachten. In lezingen, rondleidingen door de collectietuin en tijdens de rondvaarten proberen we ons enthousiasme op u over te brengen. En alles komt aan de orde, van de omvallende Annabelle, schaduwplant Tokado-yama tot de bijenlokker Kawakamii.

De toegang tot het event is helemaal gratis. Alleen voor de rondvaarten vragen we een kleine vergoeding. De lezingen en rondleidingen zijn in de middag. Het programma begint om 13.00 uur. U hoeft niet van tevoren te reserveren voor de lezing, maar de capaciteit is beperkt, er zijn maar 25 zitplaatsen. Wilt u het zeker niet missen, stuur dan even een mailtje naar info@esveld.nl dan houden we een plaatsje voor u bezet! Vanzelfsprekend kunt u deze vrijdag en zaterdag terecht met al uw vragen over Clematis of Hydrangea en net zo vanzelfsprekend vinden wij het dat er tijdens de Zomerdagen héél veel verschillende soorten op de kwekerij te vinden zijn. Dus graag tot dan.

Het Het erg leuke programma waarin de Hydrangea centraal staat. Op beide dagen zijn de activiteiten:
13:30 uur - Rondvaart - €5 p.p.
14:30 uur - Hydrangea lezing door Cr van Gelderen - gratis
15:30 uur - Hydrangea rondleiding olv Cor van Gelderen - gratis
Als u zich opgeeft bent u zeker van een plekje. Dit kan via info@esveld.nl.

We zien u graag aankomend weekend!Hydrangea arborescens 'Annabelle' valt niet om bij het juiste snoeibeleid

De vele planten in de collectietuin tonen volop hun kleur, erg leuk om lekker doorheen te wandelen. Bij ons koffie- en theehuis YUME kunt u bovendien lekker lunchen. Een heerlijk uitje lijkt ons.Hydrangea aspera 'Kawakami' is super aantrekkelijk voor bijen


Hydrangea involucrata 'Tokado-yama' staat bij voorkeur in de schaduw.

 

plantentuin 12

PlantenTuin Esveld

Rijneveld 72

2771 XS Boskoop

tel. 0172 21 32 89

e-mail: info@esveld.nl

Afmelden: afmelding mailing formulier