plantentuin_bovenbalk


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief 2017-6

 

 

$NAW

 


30 september is Kwekersdag bij PlantenTuin Esveld

Op zaterdag 30 september van 10.00 tot 17.00 uur organiseert PlantenTuin Esveld de jaarlijkse kwekersdag.

Kwekers uit heel Nederland komen dan naar de aan het Rijneveld in Boskoop gelegen PlantenTuin Esveld. Allemaal specialisten, vakmensen en gepassioneerde plantenliefhebbers. En zij willen u als tuinier tijdens de kwekersdag mee nemen in hun passie voor tuinplanten. De deelnemers aan dit evenement beslaan het hele plantenspectrum, van rozenkwekerij de Bierkreek, tot aronskelken specialist Aroid. Biologische kruidenkwekerij Schouten naast fruitbomenkweker de Batterijen. De bijzondere planten van Paul Shirley matchen met de zeldzame heesters van de kwekerij van Mark & Anne Bulk. P.C. Nijssen uit Heemstede brengt de verse oogst bijzondere bloembollen mee uit Heemstede en de vasteplantenkwekers Heutinck en Griethuizen vinden een plekje naast de siergrassen van het Grassenerf. Angst voor wilde wijn? De Parthenocissus specialist Siegfried Zuhr helpt u daarvan af. De Tuinheeren, gespecialiseerd in vakkundig tuingereedschap, Biocontrol die al uw vragen over biologische ziektebeheersing kan beantwoorden en de Tuinfee met onder meer handige plantensteunen maken het verhaal compleet.

Gedurende de gehele dag zijn er wijnproeverijen van Zuid-Franse wijnen uit de Madiran, die door onze Nederlandse vrienden Rob & Mieke in hun woonstreek zijn geselecteerd en meegebracht naar de kwekersdag.

Koffie en theehuis Yume verzorgt die dag bovendien uitstekende lunches en heeft natuurlijk een gezellig terras waar u van hun verse gebak kunt genieten.

Het Rijneveld, de straat waaraan de kwekerij is gevestigd staat die zaterdag bovendien in het teken van het maandelijkse evenement Tuinpad Rijneveld. Een extra reden om naar Boskoop te komen. De toegang voor de kwekersdag is gratis. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.esveld.nl of op de facebook pagina van de kwekerij.

- Openingstijd: 10.00 tot 17.00 uur
- Locatie: Rijneveld 72, 2771 XS Boskoop
- info: www.esveld.nl
- Toegang: gratis - Combinatie met Tuinpad Rijneveld
De planten in de collectietuin tonen volop hun kleur, erg leuk om lekker doorheen te wandelen. Bij ons koffie- en theehuis YUME kunt u bovendien lekker lunchen. Een heerlijk uitje lijkt ons.

 

plantentuin 12

PlantenTuin Esveld

Rijneveld 72

2771 XS Boskoop

tel. 0172 21 32 89

e-mail: info@esveld.nl

Afmelden: afmelding mailing formulier