Rhododendron 'English Roseum' Catawbiense-hybride al zeer lang in cultuur.
De hoogte na 10 jaar is 250 cm.
De bloemkleur is lilarose.
De bloeiperiode is mei.
Deze plant is zeer winterhard. Groepbeschrijving : hoger wordend dan 4 m, bladeren omstreeks 10-12 cm, bloemtrossen middelgroot
Nederlandse naam : RododendronMaat: 30/40 € 25,00
Maat: 40/50 € 31,00
Maat: 50/60 € 41,50
Maat: 60/80 € 50,00
In de Boekwinkel
Tree and Shrub Names
Latin, Croatian, English, German

Eindelijk weer eens een goed boek met vertalingen van de plantennamen vanuit de Latijnse naam naar de Engelse naam, de Duitse naam en, omdat de auteur Kroatisch is, in het Kroatisch. Daarnaast indexen van de Engelse, de Duitse en de Kroatische naam naar de Latijnse (wetenschappelijke) naam. Tussendoor zijn pagina's met prachtige tekeningen van planten met beschrijvingen opgenomen, die in de drie talen van het boek zijn. De volledige tekst is in het Engels, Duits en Kroatisch.
Dendroflora Nr. 34 - 1997
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer Keuringsrapporten over Hibiscus syriacus, geelbloeiende Rhododendron, Pieris en Wisteria. Artikelen over Aesculus, Enkianthus en Fitzroya cupressoides. Verslag van Plantarium 1997 en de keuringen in 1997 en een artikel over de Nederlandse Plantencollecties. Met Engelse en Duitse samenvattingen.
The Illustrated Rhododendron
Their classification prtrayed through the artwork of Curtis's Botanical Magazine

In 1787 werd het Botanical Magazine opgericht door William Curtis, een journaal met handgekleurde gravures van planten met bijbehorende tekst. In de laatste 213 jaar werden meer dan 11000 tekeningen gepubliceerd en met uitzondering van de orchideeën is Rhododendron de grootste groep daarin. In dit buitengewone boek zijn de 121 mooiste platen verzameld en van uitgebreide beschrijvingen voorzien. Daarin is ook met de moderne classificatie rekening gehouden. Een fantastich boek!
Rosen und Clematis Nr. 2
Beschrijving en foto van vele honderden soorten rozen in vele groepen, daarnaast hetzelfde van enkele honderden soorten Clematis en vele andere bloeiende klimplanten en enkele soorten Rhododendron. Het geheel is een beetje een kruising tussen een handboek en een catalogus, alhoewel het aspect prijzen niet voorkomt. Bevat een ander sortiment dan het eerste boekje.