Wij lichten graag de maten en codes op onze website toe:

10/15, 15/20, 20/25 enzovoorts tot 300/350Zijn in het algemeen hoogtematen, dus geven de hoogte in centimeters aan. In sommige gevallen, bij breedgroeiende planten zijn het breedtematen.
SpilEen wat moeilijk begrip, de beste omschrijving is ‘boom in aanbouw’. Dit zijn planten die zullen uitgroeien tot bomen op een stam. Deze zijn echter nog niet dik en zwaar genoeg om al boom genoemd te mogen worden. Bijna altijd staat hier ook de hoogte er bij (bijvoorbeeld spil 150/200).
HalfstamDit zijn planten op een korte, onvertakte stam. Meestal is de stamlengte 100 tot 120 cm. Als deze korter is dan staat dat er meestal bij (bijvoorbeeld stam 80 cm).
HoogstamDit zijn bomen op een onvertakte stam met een lengte van 180, soms 200 of 220 cm. Bijna altijd staat hier een maat bij. Dat is de stamomvang in centimeters, gemeten op 1 meter boven de grond. Dus Hoogstam 10/12 is een boom met meestal een stamlengte van 180 cm en een stamomvang van 10 tot 12 cm. Daar komt de kroon uiteraard nog bovenop! De totale hoogte van de plant varieert van soort tot soort en daarbinnen van maat tot maat, daar is hier geen algemene uitspraak over te doen. Dikkere bomen hebben uiteraard wel grotere kronen dan dunnere.
PotDe betreffende plant is in een pot of container. Soms staat hier een potgrootte bij, zoals 9 cm. Dat is dan de doorsnede van de pot en heeft geen betekenis voor de hoogte van de plant. Er wordt ook wel gewerkt met inhoudsmaten van potten, zoals 3 liter. Dat zijn meestal wat grotere potten.
B/L of Beperkt LeverbaarVan de betreffende plant zijn de voorraden meestal klein. Vooraf bestellen is bijna altijd aan te raden.
-/- of Incidenteel leverbaarVan de betreffende plant zijn de voorraden altijd zeer klein. Vooraf bestellen is zo goed als altijd noodzakelijk. Maar het feit dat de plant op de site staat is een indicatie dat er bij ons wel informatie bekend is over beschikbare voorraad, al is het nog zo weinig. Als er geen enekele informatie over de voorraad van een plant bekend is, verdwijnt deze van de site. Als er weer informatie bekend wordt, komt deze automatisch weer terug.