Bezoek aan PlantenTuin Esveld

U bent gedurende de openingstijden van harte welkom om onze kwekerij en de collectietuinen te bezoeken. Op maandag tot en met zaterdag van negen tot vijf. In de weken waarin Kerstmis en Nieuwjaar vallen zijn wij gesloten. Ook op Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag zijn wij gesloten.

De kwekerij is vrij toegankelijk, overal zijn goed beloopbare of met rolstoelen begaanbare paden. Een Japanse esdoorntuin van bijna een hectare en natuurlijk de grote hortensiaverzameling zijn hoogtepunten van uw bezoek. Een korte bedrijfsfilm of een diashow over het bedrijf geven u alvast een indruk.

HOE KUNT U ONS VINDEN ?

MET DE AUTO

Vanuit de richting Utrecht: de A12 richting Den Haag, afrit N11 richting Alphen aan den Rijn/Leiden. Na ongeveer 8 km de afrit onder andere richting Boskoop, de N207 op. Aan het einde van de afrit linksaf, daarna rechtsaf. Aan het einde van de weg dan linksaf. Na 2 km op de rotonde linksaf (er staat een bord Tuinpad Rijneveld op de N207) en direct rechtsaf de parallelweg op (volg vanaf hier de bruine borden PlantenTuin Esveld). Aan het einde van de parallelweg linksaf. Na 700 meter is het aan de linkerkant.

Vanuit de richting Leiden: de N11 richting Alphen aan den Rijn, na de tunnel onder de Gouwe de afrit N207 richting Boskoop nemen. Bij de eerste verkeerslichten rechtdoor, bij de tweede verkeerslichten linksaf, de N207 op. Na 2 km bij de rotonde linksaf (volg het bruine bord Tuinpad Rijneveld) richting Boskoop Noordoost, direct rechts de parallelweg op (volg de bruine borden PlantenTuin Esveld), aan het einde linksaf het Rijneveld op. Na ongeveer 700 meter is het aan de linkerkant.

Vanuit de richting Amsterdam: de A4 richting Den Haag, afrit N207 Alphen aan den Rijn. Na ongeveer 20 km de N207 te hebben gevolgd bij de rotonde linksaf (volg het bruine bord Tuinpad Rijneveld) en direct rechtsaf de parallelweg op (volg de bruine borden PlantenTuin Esveld). Aan het einde van de parallelweg linksaf, na 700 meter is het aan de linkerkant.

Vanuit de richtingen Den Haag en Rotterdam: richting Utrecht, de afrit N207 richting Gouda/Boskoop nemen. Aan het eind van de afrit linksaf richting Boskoop. Op de N207 blijven tot Boskoop. U komt door een tunneltje, direct daarna heeft de N207 een afrit Boskoop. Deze neemt u NIET, u blijft nog ruim een km op de N207 tot de rotonde. Rechtsaf (volg het bord Tuinpad Rijneveld). Direct rechts (volg de bruine borden PlantenTuin Esveld). Aan het einde van deze parallelweg linksaf. Na 700 meter is het aan de linkerkant.

Bovendien is op alle gemeentelijke informatieborden bij de invalswegen het Rijneveld duidelijk aangegeven.
Met openbaar vervoer kunt u ons bereiken met de  buurtbus lijn 728. Vanaf het station is dit dagelijks 8 keer mogelijk. Voor meer informatie zie de folder van de buurtbus.Uiteraard is lopen ook een optie. Vanaf het Station Boskoop is het ongeveer 3 km lopen.

LET OP: bijna alle navigatie-systemen denken dat komend vanuit Alphen na de rotonde nog een afrit Boskoop Noordoost is en willen die nemen. Die afrit bestaat niet meer. U moet op de rotonde de navigatie-aanwijzing negeren en de rotonde linksaf nemen en dan rechts de parallelweg opgaan. Doet u dat niet, dan kunt u pas 2 km verder de N207 af en terug gaan. Ook bij de kruising van de N11 en de N207 is een geheel nieuwe verkeerssituatie gekomen, ook daar zal uw navigatiesysteem niet altijd correct werken en moet u goed op de borden letten.

Parkeren: op het bedrijf zijn 40 parkeerplaatsen. Op heel drukke momenten komt het voor dat deze allemaal bezet zijn. Dan kunt u parkeren langs de kant van de weg. Doe dat aub alleen aan de kant met de even nummers (onze kant van de weg) en NIET de andere kant. Dit om de doorstroming van het overige verkeer niet te belemmeren. Ook aub niet dichter dan 2 meter van een uitrit parkeren, dan kunnen de buren ook ongestoord hun terrein op en af.

MET DE FIETS

Vanuit de richting Alphen aan den Rijn: Neem vanaf de hefbrug de route naar Boskoop, deze staat aangegeven met borden. Dan komt u automatisch op de parallelweg langs de N207. Als deze parallelweg naast het viaduct ophoudt linksaf, dan bent u op het Rijneveld, na 700 meter is het dan aan de linkerkant.

Vanuit de richting Gouda en Waddinxveen: u neemt het fietspad langs de N207 richting Boskoop. Vlak voor het tunneltje buigt deze wat naar links af, dan gaat u door het fietstunneltje. De weg maakt twee bochten naar rechts en eindigt op de oprit van de hefbrug. Rechtsaf, vlak voor de hefbrug weer rechtsaf, daarna links aanhouden en langs de Gouwe gaan. Na bijna 2 km is er een brug, direct daarna rechtsaf onder het viaduct door en dan bent u op het Rijneveld en is het na 700 meter aan de linkerkant.

Vanuit de richting Benthuizen, Zoetermeer: u rijdt naar Boskoop, als u Boskoop binnenrijdt gaat u op de rotonde rechtdoor langs de watertoren en verderop over de hefbrug. Direct linksaf en verder als vanuit Gouda.

Vanuit de richting Reeuwijk Dorp: ga richting Boskoop, aan het einde van de weg rechtsaf. Na 100 meter wijzen de borden naar Boskoop naar links, u gaat echter rechtdoor. Daarna aan het einde van de weg linksaf, na 1 kilometer de eerste rechtsaf en de tweede linksaf. Dan bent u op het Rijneveld en is het na ongeveer 300 meter aan de rechterkant.

MET HET OPENBAAR VERVOER

Wij zijn wij met het openbaar vervoer bereikbaar met de buurtbus lijn 728. Zie hiervoor de folder van de buurtbus. Als u het aan de chauffeur vraagt zal hij bij onze ingang stoppen en als u bij ons de buurtbus wilt pakken hoeft u alleen maar uw arm op te steken.

Boskoop is bereikbaar met de trein vanuit zowel Gouda als Alphen aan den Rijn. Ook met de bus kunt u Boskoop bereiken vanuit Gouda, Zoetermeer en Leiden. Alle lijnen komen bij het station samen. Vandaar kunt u de buurtbus nemen of wandelt u richting de hoofdweg (ongeveer 200 meter), linksaf richting centrum en over de hefbrug, direct linksaf en verder fietsroute vanuit Gouda volgen. Totale afstand ruim 3 kilometer. Een andere optie is met de trein naar Alphen aan den Rijn en vandaar de treintaxi nemen (0172-442444). Ook is er een mogelijkheid tot het huren van fietsen op dit station. De route zie boven.