Bezoek aan PlantenTuin Esveld

Ons bedrijf is gedurende de openingstijden vrij te bezoeken. Het adres is Rijneveld 68, Boskoop.

PlantenTuin Esveld is gelegen in Boskoop Noordoost, de routebeschrijving kunt u het beste even goed lezen, autonavigatie systemen zetten u soms op het verkeerde been!

Parkeren

op het bedrijf zijn 50 parkeerplaatsen. Op heel drukke momenten komt het voor dat deze allemaal bezet zijn. Dan kunt u parkeren langs de kant van de weg.

De kwekerij

De kwekerij bestaat uit 4 naast elkaar liggende percelen, onderling verbonden door in totaal 11 bruggen. U mag overal vrij rondlopen, maar uitsluitend in de plantenwinkel is zelfbediening toegestaan. Wilt u planten uit de kwekerij, dan graag hulp vragen aan onze winkelmedewerkers. Bijna het gehele bedrijf is rolstoeltoegankelijk. Wij hebben ook een leenrolstoel ter beschikking (op aanvraag).

YUME Koffie- en Theehuis

Op de kwekerij is het koffie- en theehuis Yume gevestigd. Een gezellig restaurant waar je heerlijk kunt lunchen, maar ook gewoon een kopje koffie met taart kunt nemen.

Groepsarrangementen

Voor groepsbezoek zijn er door YUME & PlantenTuin Esveld complete groepsarrangementen ontwikkeld in samenwerking met het plaatselijke VVV. Een rondvaart tussen de Boskoopse kwekerijen, een rondleiding over de kwekerij of een lekkere lunch in de kas bij Esveld, er zijn tal van mogelijkheden! Een leuk en leerzaam groen dagje uit voor groepen tot 50 personen. Personeelsuitjes, een familiedag, tuinclub-uitje of verjaardag, het kan allemaal. Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van YUME of neem contact met hen op! Ga hiervoor naar www.yume-boskoop.nl, mail naar info@yume-boskoop.nl of bel 0172-450700.

Groepslunches

Voor groepen is er de mogelijkheid om PlantenTuin Esveld te bezoeken en bij ons te lunchen. Er zijn verschillende lunches mogelijk voor groepen, maar u kunt ook kiezen voor huisgemaakt gebak of zelfs een complete high-tea. Meer informatie over de lunches en andere mogelijkheden vindt u op de website van YUME, het koffie- en theehuis op de kwekerij (www.yume-boskoop.nl). De lunches worden geserveerd in onze kas, in het koffie- en theehuis of gewoon lekker buiten op het terras. Indien u vragen heeft neem dan gewoon even contact op via info@yume-boskoop.nl of op telefoonnummer 0172-450700.

Rondleidingen, rondvaarten en lezingen

Op aanvraag kunnen wij ook een rondleiding en/of lezing organiseren op de kwekerij. De maximale groepsgrootte voor een lezing bij PlantenTuin Esveld bedraagt 30 personen. Vanzelfsprekend kunnen er ook lezingen op locatie worden gegeven. Hier meer informatie lezingen zoals de onderwerpen of de agenda lezingen. Rondleidingen zijn onderdeel van de groepsarrangementen, zie boven. Maar het is ook mogelijk alleen een rondleiding te krijgen zonder gebruik te maken van andere onderdelen van het arrangement. Ook kunt u een rondvaart maken door de polder. Deze zijn op zaterdagen van mei tot en met augustus, meestal om 2 uur. Voor de exacte tijden en meer informatie en kaartjes kopen bij kunt u bij Yume terecht.

Tuinpad Rijneveld

Iedere laatste zaterdag in de maanden Maart tot en met Oktober organiseren we, samen met enkele collega’s aan het Rijneveld, een groen evenement onder de noemer Tuinpad Rijneveld. Voor meer informatie zie de Facebook pagina van Tuinpad Rijneveld.